Probeer Klasseplan zonder verplichtingen vier weken gratis uit!Proberen

Over Klasseplan

Klasseplan is een programma voor het maken van weektaken en groepsplannen. Van de meeste methodes staan de planningen en doelen al voor je klaar in KlassePlan.

Weektaak op papier

Per leerling kun je per vak aangeven of de leerling in basis, intensief of meer zit, of een eigen leerlijn heeft. Per week voer je voor de drie niveaus de leerstof in (of je gebruikt de planningen die al in Klasseplan staan) en Klasseplan combineert dit naar een weektaak op naam en niveau voor iedere leerling. Met uiteraard per vak de leerstof die voor die leerling geldt. Per vak kun je ook de weekdoelen vermelden. Als je dit in leerling-taal doet geeft het de leerling de mogelijkheid veel doelgerichter en ook zelfstandiger te werken.

Weektaak op laptop, tablet of PC

Dezelfde informatie die je kunt printen kun je ook naar de digitale weektaak sturen. De leerling logt via internet in op zijn digitale weektaak en ziet hier zijn taken en doelen staan. Hij kan een aantal onderdelen (die jij aangeeft) zelf inplannen, hij kan zelf taken toevoegen. Als een taak klaar is geeft hij dat aan en op zijn doelen kan hij reflecteren met gekleurde sterren. Jij ziet deze informatie realtime terug op je dashboard.

 

Jaarplanning

Van de meest gebruikte methoden staan de stofplanning en de weekdoelen al voor je klaar in Klasseplan. Jij kunt aangeven welke methode je gebruikt en de planning daarna verdelen over het jaar in de jaarplanning. Daarbij kun je de planning eenvoudig per week en per dag verschuiven. Ga je dan naar een week toe dan is de weektaak al ingevuld. Je kunt zelf eventueel aanpassingen doen en de lesvormen toevoegen. Klasseplan combineert deze gegevens naar een weektaak voor iedere leerling.

Rooster

Je kunt de tijden per vak per dag aangeven op het rooster, deze worden vermeld op de leerkrachtenkaart en komen naar keuze op de digitale weektaak van de leerlingen. Op de papieren weektaak bepaalt het rooster de volgorde van de vakken per dag. Zie voor meer uitleg deze video.

Leerkrachtenkaart

Op de leerkrachtenkaart heb je een compleet overzicht van alle taken en doelen van de verschillende niveaugroepen. Leerlingen met een eigen leerlijn worden apart vermeld. De tijden die je op het rooster hebt ingevuld zie je terug op de leerkrachtenkaart. 

Groepsplannen

Per vak staan de leerlingen al ingedeeld in drie subgroepen. Ook de weekdoelen zijn bekend. Deze hoef je dus niet opnieuw in te voeren als je een groepsplan wilt maken. Jij kiest de periode en Klasseplan kijkt welke weekdoelen er bij die periode zijn ingevoerd. Vervolgens kun je onderwijsbehoeften van leerlingen aangeven, bepalen wat de einddoelen zijn en je groepsplan is klaar. 

Meer informatie over de groepsplannen vind je hier.
 

NieuwLeren

Klasseplan is een product van Nieuwleren. Kijk op www.nieuwleren.nl voor meer informatie over trainingen en begeleiding op maat voor jouw school.

Probeer Klasseplan