Plannen, volgen en observeren met Klasseplan

Van jaarplanning naar weekplanning

Jaarplanning

In de jaarplanning kun je complete methodeplanningen met doelen in leerlingtaal importeren en op de juiste plek zetten. Deze planningen kun je in de weekplanning verfijnen en naar je eigen wensen aanpassen, ook kun je zelf planningen invoeren.

Voor de leerlingen levert dit een overzichtelijke weekplanning op, deze kan worden geprint en de leerling kan deze ook online bekijken. Via de Basispoort koppeling kunnen ze direct inloggen op hun digitale weekplanning. Hier kunnen ze zelf onderdelen inplannen, aangeven wat ze afgerond hebben en reflecteren op hun leerdoelen.

Van weekplanning naar dagplanning en logboek

Volgen en observeren

Jij kunt als leerkracht direct volgen wie welke onderdelen heeft afgerond en hoe de leerling heeft gereflecteerd op zijn doelen.

Observeren en reflecteren

Samenwerken in het logboek

Jij kunt als leerkracht direct volgen wie welke onderdelen heeft afgerond en hoe de leerling heeft gereflecteerd op zijn doelen.

Digitale of papieren weektaak

Jij kunt als leerkracht direct volgen wie welke onderdelen heeft afgerond en hoe de leerling heeft gereflecteerd op zijn doelen.

Klasseplan voor kleuters

Plannen en observeren in groep 1 en 2

Kleuterleerlijnen in Klasseplan

In Klasseplan zijn de einddoelen voor eind groep 2 uitgewerkt naar weekdoelen per vakgebied. Deze kleuterleerlijnen zijn beschikbaar voor onder andere rekenen, taal, fonemisch bewustzijn, motoriek en sociaal emotionele ontwikkeling.

De doelen uit het boek ‘Leerlijnen voor het basisonderwijs’ zijn uitgewerkt naar overzichtelijke weekdoelen, deze vormen de basis voor het aanbod ​in je groep.

Je bepaalt zelf welke doelen je inplant en observeert. Je kunt de doelen gebruiken die al in Klasseplan klaar staan, maar je kunt ook je eigen doelen kiezen of een combinatie hiervan, we denken graag met je mee!

Lees meer over Klasseplan voor groep 1 en 2

Leerlijnen en methodedoelen

Veel leerkrachten willen losser komen van de methode en zijn op zoek naar alternatieven. Het werken vanuit leerlijnen, met gedetailleerde leerstofdoelen is een goed alternatief. NieuwLeren heeft een heel aantal leerlijnen uitgewerkt waar jij van kunt profiteren. We hebben deze leerlijnen uitgewerkt in het boek ‘Leerlijnen voor het basisonderwijs’ Vanuit deze leerlijnen kunnen we prima een eigen variant maken voor jouw school. Neem contact met ons op voor meer informatie of bekijk een van onze trainingen over leerlijnen.

In Klasseplan staan alle methodeplanningen met doelen al voor je klaar, de doelen in de ik-vorm.

Bekijk het leerlijnenboek

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?
Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

    een activiteit van 

    NieuwLeren