Leerlijnen in Klasseplan

Klasseplan is een heel handig hulpmiddel als je meer vanuit leerlijnen wilt gaan werken. Van de meeste methodes hebben we de leerlijnen in Klasseplan staan, maar er staan ook eigen leerlijnen in Klasseplan. Het kenmerk van deze leerlijnen is dat ze erg overzichtelijk zijn en in leerling-taal zijn geformuleerd. De leerlijnen kun je uiteraard naar eigen inzicht aanpassen.

In Klasseplan staan leerlijnen voor:

Rekenen
Taal (inclusief spelling)
Engels
Natuur en techniek
Geschiedenis
Aardrijkskunde
Verkeer
Burgerschap
Digitale geletterdheid
Muziek
Beweging
Beeldende vorming
Leren leren

Deze leerlijnen zijn ook te verkrijgen in boekvorm, via de website van NieuwLeren.

Printen doelenkaart per leerling

Je kunt in Klasseplan een doelenkaart printen per leerling. De doelen komen uit het boek ‘Leerlijnen voor het basisonderwijs’. Je kunt als leerkracht selecteren welke doelen je wilt printen. Dat kunnen doelen zijn van meerdere vakken en doelen uit meerdere leerjaren.  Op de doelenkaart staan de naam van de leerling, de periode en de geselecteerde doelen. Je kunt deze doelen ook importeren in de jaarplanning en vervolgens bewerken in de weekplanning en bijvoorbeeld plaatsen op de digitale weektaak. Dit printen van de doelenkaart is een aparte module binnen Klasseplan.

Wat zijn de voordelen van het werken met doelenkaarten?

Het werken met doelenkaarten zorgt voor eigenaarschap bij leerlingen. Je leerlingen zien de doelen waar ze aan gaan werken en kunnen ze bijvoorbeeld voor in hun portfoliomap bewaren. Ze kunnen dan reflecteren op hun doelen door ze af te vinken of te kleuren op de doelenkaart. Zit een leerling in groep 6 maar wil je ook al rekendoelen uit groep 7 printen? Dat kan, je kunt per vak selecteren uit welk leerjaar je de doelen wilt printen.

Klik hier om meer te lezen over het werken vanuit leerlijnen

Klasseplan.nl is een activiteit van NieuwLeren.

NieuwLeren ondersteunt scholen bij het organiseren en structureren van hun onderwijs door middel van innovatieve producten zoals: Schoolplan.nu,  Klasseplan en het boek ‘Leerlijnen voor het basisonderwijs’.