Probeer Klasseplan zonder verplichtingen vier weken gratis uit!Proberen

Leerlijnen in Klasseplan
 

Klasseplan is een heel handig hulpmiddel als je meer vanuit leerlijnen wilt gaan werken. Van de meeste methodes hebben we de leerlijnen in Klasseplan staan, maar er staan ook eigen leerlijnen in Klasseplan. Het kenmerk van deze leerlijnen is dat ze erg overzichtelijk zijn en in leerling-taal zijn geformuleerd. De leerlijnen kun je uiteraard naar eigen inzicht aanpassen.

In Klasseplan staan leerlijnen voor: 

Rekenen
Taal (inclusief spelling)
Engels
Natuur en techniek
Geschiedenis
Aardrijkskunde
Verkeer
Burgerschap
Digitale geletterheid
Muziek
Beweging
Beeldende vorming
Leren leren

Deze leerlijnen zijn ook te verkrijgen in boekvorm, via de website van NieuwLeren

 

 

Printen doelenkaart per leerling

Je kunt in Klasseplan een doelenkaart printen per leerling. De doelen komen uit het boek 'Leerlijnen voor het basisonderwijs'. Je kunt als leerkracht selecteren welke doelen je wilt printen. Dat kunnen doelen zijn van meerdere vakken en doelen uit meerdere leerjaren.  Op de doelenkaart staan de naam van de leerling, de periode en de geselecteerde doelen. Je kunt deze doelen ook importeren in de jaarplanning en vervolgens bewerken in de weekplanning en bijvoorbeeld plaatsen op de digitale weektaak. Dit printen van de doelenkaart is een aparte module binnen Klasseplan. 

 

 

 

 

Hoe werkt het printen van de doelenkaart?

Stap 1: selecteer welke doelen je wilt printen, dit kunnen doelen van
meerdere vakgebieden zijn. 

Stap 2: bepaal voor welke periode je de doelen wilt printen en voor welke leerlingen, klik vervolgens op 'print doelenkaart', er wordt dan een pdf gemaakt met de doelenkaart.

 

Wat kost een licentie voor het printen van de doelenkaarten?

Voor het printen van de doelenkaarten heb je een licentie voor Klasseplan nodig. Je hebt altijd de basismodule nodig, waarmee je leerlingen kunt invoeren in Klasseplan, vakken kunt aanmaken en tevens beschik je dan over de jaar- en weekplanning. Deze module kost € 49,95 per groep. Daarnaast heb je het onderdeel leerlijnen nodig, deze kost € 19,95 per groep. In totaal kom je dan op € 69,90 per groep. Je kunt dan voor deze groep onbeperkt doelenkaart op maat printen voor je leerlingen. 

Wat zijn de voordelen van het werken met doelenkaarten?

Het werken met doelenkaarten zorgt voor eigenaarschap bij leerlingen. Je leerlingen zien de doelen waar ze aan gaan werken en kunnen ze bijvoorbeeld voor in hun portfoliomap bewaren. Ze kunnen dan reflecteren op hun doelen door ze af te vinken of te kleuren op de doelenkaart. Zit een leerling in groep 6 maar wil je ook al rekendoelen uit groep 7 printen? Dat kan, je kunt per vak selecteren uit welk leerjaar je de doelen wilt printen.

Probeer Klasseplan