Probeer Klasseplan zonder verplichtingen vier weken gratis uit!Proberen

Pilot digitale weektaak Klasseplan succesvol afgerond

KlassePlan heeft de pilot met de digitale weektaak succesvol afgerond. Met deze digitale weektaak kan de leerling zijn taken en leerstofdoelen online bekijken via laptop, tablet of PC. De taken kunnen worden afgevinkt en de leerling kan reflecteren op de leerstofdoelen. Van deze beide onderdelen krijgt de leerkracht een realtime overzicht op zijn dashboard. 

De voortgang van de leerling is zo heel mooi te volgen, maar minstens zo belangrijk is dat de leerling kan reflecteren op zijn leerstofdoelen. Op een schaal van één tot vier kan de leerling aangeven of hij zijn doelen heeft gehaald. Zo ontstaat voor leerling en leerkracht een helder overzicht.

Hoe werkt het?
De planning en doelen zet de leerkracht per week klaar in KlassePlan. Van de meeste methoden staan de planning en doelen trouwens al klaar in KlassePlan. De leerkracht stelt zo eenvoudig en snel de weekplanning samen. Hij kan ook de lesvormen vermelden en bepalen of een leerling een taak zelf mag inplannen. De leerling logt in via tablet, laptop of pc en kan de zelf in te plannen taken naar de juiste dag slepen. Een leerling kan ook zelf taken toevoegen in de digitale weektaak. Vervolgens geeft de leerling aan welke taken hij heeft afgerond en reflecteert hij op de doelen. 

Pilot
De ervaringen van de leerkrachten die mee hebben gedaan aan de pilot zijn erg positief. Leerlingen vinden het leuk om hun planning op hun tablet te bekijken en bij te houden. Ook merken we dat het reflecteren op de doelen steeds meer centraal komt te staan door deze manier van werken.

Meer informatie is te vinden op www.klasseplan.nl. Hier kun je ook een gratis demo account aanvragen.

Link: www.klasseplan.nl

Gepubliceerd op: 30-05-2016 

Probeer Klasseplan