Probeer Klasseplan zonder verplichtingen vier weken gratis uit!Proberen

 

 

Weektaak op papier

Per leerling kun je per vak aangeven of de leerling in basis, intensief of meer zit, of een eigen leerlijn heeft. Per week voer je voor de drie niveaus de leerstof in (of je gebruikt de planningen die al in Klasseplan staan) en Klasseplan combineert dit naar een weektaak op naam en niveau voor iedere leerling. Met uiteraard per vak de leerstof die voor die leerling geldt. Per vak kun je ook de weekdoelen vermelden. Als je dit in leerling-taal doet geeft het de leerling de mogelijkheid veel doelgerichter en ook zelfstandiger te werken.

Je kunt kiezen uit verschillende weektaken, in dit voorbeeld zie je de weekkaart met de doelen per dag, deze print je dubbelzijdig uit. 

Je kunt kiezen welke taken de leerling zelf mag inplannen, die komen in het vak 'Zelf in te plannen' te staan. 

 

 

Weektaak op laptop, tablet of PC

Dezelfde informatie die je kunt printen kun je ook naar de digitale weektaak sturen. De leerling logt via internet in op zijn digitale weektaak en ziet hier zijn taken en doelen staan. Hij kan een aantal onderdelen (die jij aangeeft) zelf inplannen, hij kan zelf taken toevoegen. Als een taak klaar is geeft hij dat aan en op zijn doelen kan hij reflecteren met gekleurde sterren. Jij ziet deze informatie realtime terug op je dashboard.

 

 

 

Zelf taken invoeren en inplannen

Naast de taken die jij in de weektaak van de leerling zet kan de leerling ook zelf taken invoeren en inplannen op een van de dagen. Daarmee geef je de leerling de mogelijkheid zelf vorm te geven aan zijn leerproces terwijl jij wel overzicht houdt. 

 

 

Overzicht voor de leerkracht

De leerkracht ziet de voortgang en de reflecties van de leerling realtime op zijn dashboard. Zo kun je goed volgen hoe de leerlingen gereflecteerd hebben op hun leerstofdoelen.

 

Probeer Klasseplan