Probeer Klasseplan zonder verplichtingen vier weken gratis uit!Proberen

Handleiding groepsplannen

Opstellen van een groepsplan

1. Ga naar ► Groepsplan en klik op het plusje om een nieuw groepsplan te maken.

 

 

 

 

2. Kies het vak, de start - en einddatum en vul je naam in. 

 

 

 

 

 

 

3. De doelen worden automatisch overgenomen op het groepsplan als de benaming van het doelveld op 'doel' staat. Dit is in te stellen door de schoolbeheerder bij ► Schoolbeheer, groepen

Je kunt er voor kiezen de doelen niet te vermelden op het groepsplan door ze uit te vinken bij het onderdeel doelen in je groepsplan. 

Je kunt nu de onderdelen aanpak, organisatie en evaluatie invullen. Dit zijn tekstvakken, je kunt kleuren toevoegen of letters vetgedrukt of schuin neerzetten. 

Door het driehoekje rechtsonder in het tekstvak vast te pakken kun je het tekstvak groter maken (slepen met je muis). 

Klik op 'druk groepsplan af' om het groepsplan op te slaan als pdf of af te drukken. 

Let op: opslaan als pdf kan nu alleen nog in de browser Google Chrome.  Kies daar bij 'bestemming' voor opslaan als pdf. 

 

 

 

 

Archiveren van een groepsplan

Je kunt het groepsplan archiveren door op het icoontje te klikken (zie afbeelding hiernaast). Je kunt het groepsplan dan niet meer bewerken, en wijzigingen in bijvoorbeeld de indeling van de leerlingen hebben geen invloed op de gearchiveerde groepsplannen.

 

Je kunt een groepsplan ook opslaan als pdf en daarna op het potloodje klikken (zie afbeelding hiernaast). Je kunt dan de periode aanpassen: de doelen uit die periode worden dan overgenomen. De overige teksten blijven staan. Zo heb je snel je nieuwe groepsplan klaar. 

 

Evaluaties op het groepsplan 

Je kunt in de kolom 'Evaluaties' de evaluatie van het groepsplan invullen. Wat ook kan is dat je de evaluaties in de weekplanning bij dat vak onderaan in de weekplanning invult. Deze evaluaties komen dan automatisch op het groepsplan in de kolom 'Evaluatie' met het weeknummer ervoor. 

 

 

 

 

Groepsplan opslaan als pdf

Het groepsplan kun je in de browser Google Chrome opslaan als pdf. Kies eerst 'groepsplan afdrukken'. Klik dan op 'Dit groepsplan printen/opslaan als pfd'. Dan krijg je het scherm zoals je dat zie op de afbeelding rechts. Kies bij 'bestemming' voor opslaan als pdf. Kies bij 'Opmaak' voor liggend.  Let ook op dat 'achtergrondbeelden' is aangevinkt bij opties. Klik op opslaan om het pdf op te slaan, je kunt dan een plek op de computer kiezen waar je deze wilt opslaan. 

 

 

Probeer Klasseplan