Probeer Klasseplan zonder verplichtingen vier weken gratis uit!Proberen

Handleiding digitale weektaak

 

Klaarzetten planningen

Je kunt in de weekplanning van Klasseplan de planningen voor je leerlingen klaarzetten. Zie ook de handleiding 'Jaarplanning en weekplanning'  Voor de digitale weektaak kun je de lesvorm 'zelf inplannen' gebruiken. De leerlingen kunnen deze onderdelen van de planning straks zelf naar een dag slepen.

Hyperlink invoegen

Per taak kun je ook een hyperlink toevoegen. Dat doe je in de weekplanning bij het icoontje voor de hyperlink. De leerling ziet deze dan in de digitale weektaak en kan hier op klikken.

Synchroniseren met de app

Nadat je de planningen hebt ingevoerd klik je op ►synchroniseer. De gegevens worden nu naar de digitale weektaak van de leerlingen gestuurd. Dit kun je ook doen als je in de loop van de week wijzigingen wilt doorvoeren: alleen de wijzigingen worden aangepast, de overige gegevens blijven staan. 

Klik op ►Naar de app om naar het leerkrachtendashboard in van de digitale weektaak te gaan.

Inloggen leerlingen in digitale weektaak 

Bij ► Beheer, leerlingen kun je de gebruikersnamen en wachtwoorden van de leerlingen zien. Klik op het potloodje om deze gegevens van een leerling aan te passen.

Leerlingen kunnen inloggen via de link: app.klasseplan.nl/brinnummer (vul hier het brinnummer van je school in)

Bijvoorbeeld: app.klasseplan.nl/02ZW00

Vergeet de twee nullen niet achter het brinnummer!

 

 

Zelf taken inplannen en invoeren door leerlingenZelf inplannen taken in Klasseplan

De leerling kan de vakken in het vakje met de rode balk zelf inplannen. Door hier te klikken op dit vlakje kan hij de taken vastpakken en slepen naar een dag. 

Door op het plusje  te klikken kan de leerlng zelf taken en doelen bij een bestaand vak toevoegen of zelf een nieuw vak toevoegen. Na het invullen van de nieuwe taken kan hij deze weer slepen naar een van de dagen. 

 


Leerkrachten dashboard 

Op het dashboard van de leerkracht kun je direct zien wie zijn taken heeft afgerond en hoe de leerlingen gereflecteerd hebben op hun doelen. Je kunt dit zien voor de hele groep of per leerling.

Door op een ster te klikken zie je de omschrijving van het doel dat bij die ster hoort.

Ook kun je een overzicht zien van alle leerdoelen van een week en per doel de reflecties van de leerlingen zien. 

 

Rapport printen

Wil je een overzicht van de reflecties van je leerlingen op zijn doelen? Dat kan, je kunt een overzichtelijk rapport printen. Klik hiervoor op het printicoontje bovenaan.

Je kunt nu de periode kiezen, de groepen en kiezen welke vakken en voor welke leerlingen je het rapport wilt aanmaken. Als je niets kiest wordt het rapport voor het hele jaar en voor alle leerlingen aangemaakt.

Daarna kun je deze uitprinten.

Probeer Klasseplan