Probeer Klasseplan zonder verplichtingen vier weken gratis uit!Proberen
Terug naar overzicht

Hoe werkt Klasseplan in een combinatiegroep?

Je kunt Klasseplan op twee manieren gebruiken in een combinatiegroep. De eerste is dat je twee aparte groepen aanmaakt in je account en de leerlingen in hun eigen groep zet met hun eigen vakken. Je hebt dan twee leerkrachtkaarten, per groep een eigen print.

De andere manier is dat je een combigroep aanmaakt waarin je alle leerlingen van beide groepen plaatst, bijvoorbeeld een groep 5/6. Je moet wel een niveau kiezen voor deze groep, kies dan bijvoorbeeld groep 5 als niveau.

Vervolgens kun je nu verschillende vakken aanmaken, bij > beheer, vakken. Je maakt dan vakken aan als: 'rekenen 5' en 'rekenen 6'. Bij > beheer, indelen leerlingen kun je nu leerlingen toewijzen of uitzetten voor een vak. Door OP het bolletje te klikken verdwijnt dat bolletje en doet de leerling niet mee voor dit vak. Je kunt dit zo doen voor een aantal vakken zoals rekenen, taal, spelling. Voor de wereldorientatievakken laat je de leerlingen dan wel in één vak staan.

In het rooster, bij > beheer, rooster kun je twee vakken op hetzelfde moment inplannen, je sleept een vak dan naar dezelfde tijd, ze komen dan naast elkaar te staan. Op de leerkrachtenkaart worden ze onder elkaar gezet.

Bij het importeren van de planningen, bij > jaarplanning, importeren zie je in dit voorbeeld de planningen staan van groep 5, dat heeft te maken met de niveau-instelling. Je kunt hier met het dropdown menu kiezen voor een andere groep, zo kun je ook de planningen van groep 6 importeren. 

Probeer Klasseplan