Informatie over het nieuwe Klasseplan en de jaarovergang

We hebben een compleet nieuwe versie van Klasseplan gebouwd. Vanaf 1 augustus 2023 kun je in het nieuwe Klasseplan gaan werken. Dit heeft invloed op de jaarovergang en over wat je opnieuw kunt gebruiken vanuit het huidige Klasseplan. Op deze pagina zetten we voor je op een rij wat de belangrijkste wijzigingen zijn en hoe de jaarovergang zal verlopen. Bij alles geldt: als je vragen of opmerkingen hebt, laat het weten. Je kunt ons mailen of bellen via 06-13027919

De belangrijkste wijzingen op een rij:

 • Klasseplan is gekoppeld aan Basispoort. Dat betekent dat de groepen en leerlingen worden overgenomen uit Basispoort.
 • Leerkrachten en leerlingen loggen straks ook in Klasseplan in via Basispoort.
 • Je hebt voortaan standaard alle onderdelen van Klasseplan.
 • We rekenen nu een prijs per leerling.
 • Het huidige Klasseplan stopt dan.

De procedure voor de jaarovergang:

 • Het omzetten van de leerlingen gaat nu vanuit Basispoort. De  ict-coördinator kan na 1 augustus Klasseplan activeren in Basispoort.  De leerkrachten kunnen dan via Basispoort inloggen in Klasseplan. Alle groepen en leerlingen zijn dan gekoppeld. De leerkrachten kunnen meteen aan het werk.
 • De ict-coördinator sluit vervolgens in Klasseplan het abonnement af. We werken nu met een prijs per leerling. Je ontvangt na afsluiten een factuur. Komt er later nog een groep bij dan sturen we een extra factuur.

Wat wel en niet kan:

 • Je kunt niet vóór de zomervakantie je planning in Klasseplan zetten voor het volgende schooljaar, dat kan vanaf 1 augustus (nadat de groepen in ParnasSys zijn omgezet)
 • Je kunt na de zomervakantie nog wel enige tijd inloggen in het huidige Klasseplan om eventueel nog gegevens te downloaden.
 • Je kunt eigen planningen meenemen, je kunt deze exporteren in de jaarplanning >> Jaarplanning, exporteren (geef de periode etc aan): hier wordt een .csv bestand van gemaakt. Deze kun je mailen naar info@klasseplan.nl, wij zorgen er dan voor dat deze weer in het nieuwe Klasseplan komt te staan. 
 • De teksten van de huidige groepsplannen worden niet meegenomen, je kunt wel inloggen in het oude Klasseplan om teksten te kopiëren en te plakken naar de nieuwe omgeving.
 • De teksten uit het logboek worden vanuit het huidige Klasseplan niet meegenomen naar de nieuwe omgeving. Wel kun je vanuit het huidige Klasseplan een print of pdf maken met alle relevante logboekgegevens.
 • Vanaf nu bewaren we de gegevens op de leerling, je kunt dan dus langer terugkijken naar wat er in eerdere jaren is bewaard bij een leerling.

We hebben hard gewerkt aan de ontwikkeling van het nieuwe Klasseplan. Het geeft ons de mogelijkheid om de komende jaren weer verder door te ontwikkelen. Wat is het dan leuk om de eerste geluiden te horen van leerkrachten die het momenteel uitproberen:

Wow! Complimenten voor alle verbeteringen.

Morgen weer verder testen. Voor nu érg enthousiast!

Wij hebben de proeflicentie van de nieuwste versie ontvangen en wat ziet het er prachtig en overzichtelijk uit!

We kijken er naar uit om samen met alle gebruikers er een mooi nieuw schooljaar van te maken!

……

….

….

….

Klasseplan, doelgericht werken vanuit methodeplanningen of leerlijnen 

Klasseplan.nl is een activiteit van NieuwLeren.

NieuwLeren ondersteunt scholen bij het organiseren en structureren van hun onderwijs door middel van innovatieve producten zoals: Schoolplan.nu,  Klasseplan en het boek ‘Leerlijnen voor het basisonderwijs’.