Nieuw in Klasseplan, het digitale logboek

We hebben hard gewerkt aan een nieuw onderdeel in Klasseplan en we zijn blij dat we dit nu kunnen presenteren: het digitale logboek in Klasseplan! Dit logboek is perfect voor de overdracht van informatie naar je duo-baner. Je kunt zelfs informatie meteen doorsturen naar het digitale rooster in Klasseplan. Al je dagelijkse aantekeningen kun je zo snel en handig kwijt, gekoppeld aan een vak en naar keuze aan een leerling.

Item toevoegen

Je kiest het vak, daarna kun je één of meer leerlingen kiezen op wie dit item betrekking heeft. Vervolgens beschrijf je wat opviel en kun je er een actie aan koppelen, deze actie is geen verplicht veld. Je kunt de actie vervolgens toewijzen aan een dag, op die dag komt dit item dan boven het rooster te staan.

Ook kun je gemakkelijk een foto, video of document toevoegen door een bestand te kiezen en deze te uploaden.

Logboek en digitaal rooster

De leerkrachtenkaart is nu ook digitaal te bekijken in de leerkrachtenapp. Het mooie is nu dat je de logboek items door kunt zetten naar dit rooster. Ze komen bovenaan te staan, zodat jijzelf of je duobaner meteen ziet dat er iets is toegevoegd.

Logboek printen

Klik je op het print-icoontje (rechts in beeld, onder je naam), dan kun je een rapport printen van de logboek-items.

Kies bij ‘Weergave’ voor de optie ‘Logboek’. Je kunt een groep of vak of leerling selecteren, klik daarna op ‘rapport genereren’. Nu zie je een rapport van de items die je heb geselecteerd.

Zo kun je bijvoorbeeld eenvoudig alle logboekitems van een bepaalde leerling voor een van de vakken in beeld brengen.

Wil je dit logboek ook uitproberen? Neem dan contact met ons op via info@klasseplan.nl

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.
Mail naar info@nieuwleren.nl of bel met 06-13027919